maandag, 4. oktober 2010 - 10:02

Vrouwen aangehouden voor zakkenrollerij en diefstal

Vrijdagmiddag zijn twee Bulgaarse vrouwen aangehouden door het personeel van een supermarkt aan de Kerkstraat in Brunssum.

De verdachten probeerden rond 14:00 uur de portemonnee uit de tas van een 69-jarige vrouw uit Brunssum te stelen. Eén van de verdachten had de portemonnee uit het opbergnetje van de rollator van de bejaarde vrouw gehaald. Hierop sloeg het slachtoffer alarm. De verdachten verlieten snel de winkel maar konden door personeel worden aangehouden. Onderzocht wordt of ze voor meerdere diefstallen in aanmerking komen.

Zaterdagavond zijn twee Maastrichtse vrouwen aangehouden omdat ze ervan worden verdacht met nog twee vrouwen winkeldiefstal te hebben gepleegd in een supermarkt aan de Markt in Beek.

De vrouwen werden rond 19:00 uur alle vier achter de kassa aangesproken door de bedrijfsleider omdat hij hen ervan verdacht winkeldiefstal te hebben gepleegd. De vrouwen begonnen een hoop stampij te maken en belden een aantal keren. Al snel kwamen twee mannen de zaak binnen die ervoor zorgden dat twee dames weg konden komen. Tijdens het wachten kwam een klant erachter dat het trolleykarretje dat één van de verdachten bij zich had, van haar was. Dit was de week ervoor in dezelfde winkel gestolen. De politie onderzoekt de winkeldiefstal en de diefstal van de winkelkar. Ze maakt daarbij gebruik van de camerabeelden die zijn gemaakt. De verdachten zijn 32 en 35 jaar.
Provincie:
Tag(s):