dinsdag, 9. februari 2010 - 22:26

Vrouwen houden meer van huisdieren dan mannen

Amsterdam

Valentijnsdag: de dag van de romantische liefde. Maar wat voor rol spelen huisdieren eigenlijk in onze relaties? Als je allebei dol bent op hetzelfde dier schept dat natuurlijk een band. Maar wat gebeurt er als de voorkeur voor huisdieren behoorlijk uit elkaar loopt? De voorkeur van mannen en vrouwen voor bepaalde voor huisdieren blijkt namelijk te verschillen.

Het eerste opvallende resultaat is wel dat vrouwen meer van huisdieren houden dan mannen. Maar liefst 93 procent van de vrouwen heeft een favoriet huisdier tegenover slechts 87 procent van de mannen. Vrouwen hebben echter wel meer dan mannen een uitgesproken hekel aan slangen. Mannen houden vaker van vogels als kanaries, parkieten en papegaaien dan vrouwen. Voor een derde van de vrouwen is de kat het favoriete huisdier. Slechts een kwart van de mannen houdt het meest van katten. Vrouwen zijn veel vaker dan mannen in het bezit van huisdieren.

Singles en stelletjes die nog op zoek zijn naar die perfecte match met partner én huisdier kunnen kijken op de website van het LICG. Daar vindt men meer dan honderd huisdierenbijsluiters van populaire en bijzondere huisdieren die in Nederland gehouden mogen worden. Hierin staat alle informatie over gedrag, karakter, verzorging en kosten van ieder dier. Daaruit zou men een favoriet moeten kunnen selecteren waarmee men allebei gelukkig is.
Categorie:
Tag(s):