donderdag, 4. februari 2010 - 22:15

Vuurwerk niet de oorzaak van dood poes

Klazienaveen

De dood van de poes Muppie, die oudejaarsdag zwaargewond is aangetroffen op het parkeerterrein van de Praxis in Klazienaveen, is niet veroorzaakt door vuurwerk. Uit het sectierapport is niet gebleken of er al dan niet sprake is geweest van boze opzet. Wel is gebleken dat het vuurwerk schroei- en brandwonden heeft veroorzaakt, maar niet in verband kan worden gebracht met de inwendige verwondingen.

Oudejaarsdag trof een medewerkster van de Praxis de zwaargewonde poes aan op het parkeerterrein. Het dier overleed even later in haar armen.

“Door de brand- en schroeiplekken is abusievelijk aangenomen dat de poes hieraan is overleden. Vermoedelijk is Muppie, nadat zij gewond is geraakt door een vuurpijl, in paniek de straat op gerend waarna zij waarschijnlijk is overreden door een auto. Door omstandigheden heeft het even geduurd voordat de sectie kon worden verricht, waardoor zich een verkeerd beeld heeft gevormd. Wij betreuren dit ten zeerste. Wel zijn we heel blij dat gebleken is dat de eerste angst met betrekking tot de doodsoorzaak geen waarheid gebleken is aldus een woordvoeder van de dierenbescherming.
Provincie:
Tag(s):