vrijdag, 3. december 2010 - 21:24

Vuurwerkcontroles leveren resultaat op

Coevorden

De politie is in de Zuidoosthoek van Drenthe, vooral in de omgeving Coevorden, al enkele weken bezig met controles op bezit van illegaal vuurwerk. Dat leverde tot nu toe 28 verdachten op. Er zijn 16 vuurwerkpistolen in beslag genomen. Voor het bezit van ander illegaal vuurwerk zijn 12 verdachten aangehouden.

Het vuurwerk komt voornamelijk uit Duitsland en heeft het stempel ‘illegaal’ doordat er geen lont aan zit of omdat een Nederlandse gebruiksaanwijzing ontbreekt. Een andere reden kan zijn dat er meer kruit in zit dan voor de Nederlandse markt is toegestaan.

Enkele verdachten zijn afkomstig uit de omgeving van Coevorden. Opvallend is dat het merendeel van de mensen met illegaal vuurwerk van verder weg komt, zoals uit Overijssel, Friesland en Groningen. Naast de controles op het vervoer van het illegale vuurwerk vanuit Duitsland reageert de politie ook dagelijks op overlastmeldingen. Inwoners die overlast hebben van vuurwerk kunnen dit melden bij de politie via het telefoonnummer 0900 8844. De hele maand december worden ’s avonds extra agenten ingezet voor deze meldingen. Daarom ziet de politie graag dat meldingen van overlast direct worden gedaan en niet een uur of zelfs een dag later. Direct melden levert de meeste pakkans op.

Verder wil de politie een ieder wijzen op de mogelijkheid van een anonieme melding bij Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Tijdens de controles en acties wordt actief naar bezitters/gebruikers van vuurwerkpistolen gezocht, en naar handelaren en gebruikers van illegaal vuurwerk. En als mensen kennis hebben van illegale opslagplaatsen, zeker met het oog op veiligheid van omgeving en personen, is het verzoek om dat direct bij de politie te melden!
Provincie:
Tag(s):