woensdag, 5. mei 2010 - 10:41

Waalwijkse zusjes niet terug naar moeder

Waalwijk

De twee 3-jarige zusjes die zaterdagnacht uit een raam vielen van de eerste verdieping van een huis in Waalwijk, gaan voorlopig niet terug naar hun moeder. Dat heeft de Raad voor de Kinderbescherming woensdag gezegd, zo melden verschillenden media.

De meisjes gaan nu volgens een woordvoerder naar een 'gegarandeerd veilige plek'. Op het moment dat het ongeluk gebeurde, was de tweeling alleen thuis. Ze vielen vijf meter naar beneden en raakten lichtgewond. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht. De politie spoorde de 27-jarige moeder via familieleden op, waarna ze naar huis kwam.

De Raad voor de Kinderbescherming heeft de zaak overgenomen van Bureau Jeugdzorg, dat de afgelopen twee jaar over de vloer kwam bij de moeder vanwege huiselijk geweld. De vader van de kindjes is kort erna uit het gezin vertrokken.

Uit 2009 is een melding bekend dat de 27-jarige moeder moeite had om zich aan afspraken te houden. Eind vorig jaar was de situatie stabiel en is de hulp aan haar en de kinderen beëindigd. Wat er nu met de twee meisjes is gebeurd, was volgens Jeugdzorg heel onverwacht.
Provincie:
Tag(s):