zaterdag, 28. augustus 2010 - 11:20

Waarschuwing voor hoog water in Overijssel

Zwolle/Enschede

De samenwerkende organisaties in de provincie Overijssel waarschuwen dat in het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 augustus de uiterwaarden van de Vecht voor een deel onder water komen te staan. ‘Dit is bijzonder voor deze tijd van het jaar’, melden de organisaties.

Het hoge water volgt op de neerslag van de afgelopen dagen. In Duitsland, maar ook in Twente is in het stroomgebied van de Vecht veel neerslag gevallen. In verband met de hoge waterstanden hebben de hulpdiensten, de gemeente Zwolle en de waterschappen in Overijssel vrijdag regelmatig overleg gehad.

Wassende water
Het waterschap adviseert boeren en eigenaren van bijvoorbeeld caravans in de uiterwaarden van de Vecht alert te zijn op het wassende water. Het hogere waterpeil leidt tot meer stroming in de Vecht.

Kanoërs en andere recreanten op en langs het water wordt daarom geadviseerd niet op het water te komen, zeker in de omgeving van stuwen. ‘Zowel eigenaren van bezittingen in de uiterwaarden als recreanten zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen bezittingen en veiligheid’, waarschuwen de samenwerkende organisaties.

Zwolle
Ook de stad Zwolle krijgt dit weekend te maken met hogere waterstanden. Met de huidige weersverwachting zal dit niet voor problemen zorgen. Wel worden eigenaren van boten die liggen afgemeerd in Zwolle gewaarschuwd voor het stijgen van het water.
Provincie:
Tag(s):