woensdag, 1. december 2010 - 12:14

Waarschuwing voor studenten: niet inchecken

Door een grote systeemfout bij Connexxion kan ten onrechte geld geld worden afgeschreven bij het inchecken met een Studenten OV-chipkaart. Dit meldt Rover (vereniging reizigers openbaar vervoer) woensdag op haar site.

Door een grote systeemfout bij Connexxion kan ten onrechte geld geld Studenten moeten daarom woensdag indien mogelijk NIET inchecken. Studenten die wel hebben ingecheckt kunnen het geld terugvragen via een formulier op de website van Connexxion.

Studenten die op weekdagen gratis kunnen reizen kunnen op woensdag 1 december voor een onaangename verrasing komen te staan: bij een aantal bussen van Connexxion (waaronder ook Breng en Novio vallen) wordt de Studenten OV-chipkaart door een storing niet als abonnement herkent. Er wordt daarom ten onrechte geld afgeschreven. Dit kan ook weer voor problemen zorgen voor wie met de metro verder moet reizen: wanneer een negatief saldo op de chipkaart ontstaat gaan de metropoorten niet open.

Studenten worden daarom geadviseerd vandaag NIET in te checken bij de bussen van Connexxion. Indien dit niet is gelukt, kan het ten onrechte afgeschreven bedrag terug worden gevraagd via dit formulier.

Ondanks dat dit een fout van Connexxion is, moet de student zelf een postzegel op het restitutieformulier plakken. Rover gaat Connexxion dringend verzoeken ook dit bedrag te vergoeden en de restitutieprocedure voortaan gratis te maken.
Provincie:
Tag(s):