dinsdag, 8. juni 2010 - 20:52

Waarschuwing voor vervalst "gemeentebericht"

Terneuzen

De gemeente Terneuzen waarschuwt voor valse e-mailberichten die sommige inwoners hebben ontvangen over een “vergoedingsregeling”. Over het bericht kreeg de gemeente Terneuzen al diverse klachten binnen.

In het bericht staat dat sommige burgers tot 600 euro kunnen terugkrijgen van de gemeente voor “gemeentelijke activiteiten”. De ontvangers van het bericht worden gevraagd MAIL GMT of MAIL GEM te sms’en naar een specifiek nummer. Het bericht is afkomstig van een zekere ‘J.J. Postman, inspecteur van de gemeente’.

De gemeente Terneuzen denkt dat degenen die reageren op de e-mail voor de sms-berichten moeten betalen en er zeker geen sprake is van het ontvangen van een geldbedrag. De gemeente Terneuzen benadrukt dat zij niet op deze wijze via sms om reactie vraagt. Terneuzen heeft een klacht ingediend bij de Onafhankelijke Post en Telecom Autoriteit (OPTA).

Inwoners die al gereageerd hebben op het bericht, kunnen voor klachten of vragen terecht bij ConsuWijzer, een consumentendienst van onder meer de Onafhankelijke Post en Telecom Autoriteit (OPTA).

ConsuWijzer is te bereiken via internet (www.consuwijzer.nl) of via telefoonnummer 088-0707070.

Als inwoners twijfelen aan berichten die zij ontvangen namens de gemeente, dan kan iemand altijd contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0115 om navraag te doen.
Provincie:
Tag(s):