zaterdag, 14. augustus 2010 - 10:03

Wangedrag onder studenten Militaire Academie

Breda

Onder cadetten en instructeurs op de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) in Breda is sprake van wangedrag. Zij maken zich schuldig aan onder andere racisme, vrouwenhaat en aanranding. Dit schrijft de Telegraaf vandaag.

Op de voormalige KMA hebben recentelijk zeven mensen hiermee te maken gehad. De Telegraaf doet deze uitspraken op basis van dossiers van de militaire vakbond ACOM, waarin de krant inzage had. De slachtoffers zouden te weinig steun krijgen en de daders worden niet of nauwelijks gestraft.

Fysiek geweld en seksuele intimidatie zijn onacceptabel op een kaderopleiding van defensie', zegt Acom-voorzitter Jan Kleian tegen de krant. Voormalig docenten van de opleiding vertellen dat dit het topje van de ijsberg is, omdat de praktijken ook spelen onder cadetten die geen lid zijn van de vakbond.

Een cadet van Turks-Nederlandse komaf moest aanhoren hoe zijn medestudenten riepen: 'Wat zijn Marokkanen die roeien? Dat zijn niet uitgeroeide Marokkanen.'. Een ander werd door cadetten aangerand. De leiding heeft volgens de krant nooit iets gedaan om de daders te straffen.
Provincie:
Tag(s):