vrijdag, 15. oktober 2010 - 11:30

Wapens en wiet aangetroffen tijdens verkeerscontrole in Maastricht

Maastricht

Woensdagmiddag en -avond hield de politie een zogenaamde actie 'preventief fouilleren' in de wijk Akerpoort/Heugemerveld in Maastricht. Daarbij werden 36 personenauto's (met 84 inzittenden), 5 bromfietsers en 1 motorrijder gecontroleerd.

Een 32-jarige automobilist uit Geleen probeerde zich aan de controle te ontrekken. Nadat hij door een motoragent kon worden aangehouden, bleek dat in zijn auto een kilo henneptoppen en een mes lag. Deze spullen werden in beslag genomen. De man kreeg een boete van 2000 euro voor de hennep en van 65 euro voor het mes, welke hij meteen betaalde.

Verder werden er tijdens de controle ook nog 11 verboden wapens aangetroffen: negen messen, 1 busje traangas en een scherpe schroevedraaier. Vijf van de gecontroleerde personen bleken nog kleine bedragen te moeten betalen voor openstaande vonnissen. Ook werden aan de voertuigen diverse technische gebreken vastgesteld. De politie inde tijdens de actie in totaal maar liefst 3700 euro aan boetes en openstaande vonnissen.
Provincie:
Tag(s):