woensdag, 18. augustus 2010 - 21:17

Waterspektakel tijdens Grachtenfestival

Amsterdam

Het Grachtenfestival presenteerde woensdagavond in samenwerking met het Combattimento Consort Amsterdam voor de eerste keer Händels Water Music in de Amsterdamse grachten. Deze primeur vond plaats op de Keizersgracht.

Het Grachtenfestival vindt plaats tot en met 22 augustus 2010.

Sopraan Judith van Wanroij heeft de Grachtenfestivalprijs 2010 gewonnen. De prijs werd vanmiddag in Felix Meritis uitgereikt door jurylid en dirigent Jan Willem de Vriend tijdens de dagelijkse Grachtenfestival talkshow EarBites onder leiding van Hans Haffmans. Van Wanroij wint naast een optreden in de Hermitage St. Petersburg ook een optreden in de volgende editie van het Grachtenfestival.

Het Grachtenfestival heeft gerenommeerde Nederlandse klassieke muziekjournalisten gevraagd om jonge talentvolle musici, die al een veelbelovende start hebben gemaakt met hun carrière, voor te dragen. De vijf meest genoemde namen kwamen op een shortlist. Het publiek kon vervolgens via www.grachtenfestival.nl een stem uitbrengen op één van de vijf musici. De genomineerden waren: Ramon Lormans (slagwerk), André Morsch (bariton), Rosanne Philippens (viool), Trio Suleika (pianotrio) en Judith van Wanroij (sopraan). De publieksstemming verliep onder toeziend oog van een vakjury bestaande uit radiopresentator Hans Haffmans, klassieke muziekjournalist Peter van der Lint en dirigent – en artist iek leider van het Combattimento Consort Amsterdam - Jan Willem de Vriend.

De Vriend: 'Opvallend aan Van Wanroij is haar pure, oprechte benadering van de muziek. Dit straalt ze niet alleen op het podium uit, maar ook als persoon.'
Categorie:
Tag(s):