maandag, 20. december 2010 - 9:24 Update: 08-07-2014 1:01

Weer duidelijke boodschap Cruijff: 'geen overhaaste beslissingen'

(ElfVoetbal) Ondanks de voltooiing van de fluwelen revolutie bij Ajax maakt de grondlegger van de machtsgreep, Johan Cruijff, voorlopig geen aanstalte om bestuur en directie naar huis te laten sturen.

Zoveel valt op te maken uit zijn column in De Telegraaf van vandaag.

Daarin toont Cruijff zich tevreden met het verkiezen van zeven oud-Ajacieden in de ledenraad. Dat orgaan kan er flink op aandringen bestuur en directie weg te laten zenden, maar zover wil De Verlosser (nog) niet gaan.

Hij wil vooral dat eerst gekeken wordt of met de huidige leiding tot oplossingen gekomen kan worden. "Daar is geen haast bij. Eerst zal alles binnen en rond Ajax goed geanalyseerd moeten worden om zo tot de juiste keuzes te komen. Daarom zal tijdens de tweede seizoenhelft vooral veel achter de schermen moeten gebeuren, om zo alle aandacht bij het eerste elftal te houden. Intussen moet er wel gezorgd worden, dat voor de nieuwe competitie op elk onderdeel alles startklaar staat", aldus Cruijff in zijn column.

Algemeen directeur Rik van den Boog en voorzitter Uri Coronel hoeven voorlopig dus niet te vrezen voor hun erebaantjes. Het duo wordt verweten te weinig met het rapport-Coronel te hebben gedaan. Iets wat de nieuwe ledenraad een doorn in het oog is.

Cruijff probeert desondanks de rust te bewaren en de rijen gesloten te houden. Met een duidelijke boodschap voor de clubleiding: sla deze nieuwe weg niet in de wind. "Allereerst moet iedereen die de club een warm hart toedraagt, trots zijn dat zoveel mensen mee willen werken aan de toekomst van Ajax. Vooral omdat er onder die mensen heel veel kwaliteit voor elk onderdeel aanwezig is. Daar moeten het bestuur en de directie nu hun voordeel mee doen. Wie zoveel knowhow krijgt aangereikt, moet daar gewoon gebruik van maken."

"Daarom hebben overhaaste beslissingen en aanstellingen geen zin", vervolgt Cruijff. "Er moeten dingen veranderen, maar dat moet wel heel overwogen gebeuren. Het mooie van de huidige ontwikkeling is, dat bestuur en directie nu over unieke adviseurs beschikken. Die allemaal mee willen werken om hun club weer terug te brengen op het niveau waar het thuishoort. Niet voor zichzelf, maar voor Ajax."
Categorie:
Tag(s):