vrijdag, 17. september 2010 - 8:32 Update: 08-07-2014 1:02

Weergaloze Afellay is niet genoeg voor PSV: 1-1

(Elf Voetbal) PSV is de groepsfase van de Europa League redelijk begonnen. De Eindhovenaren speelden met 1-1 gelijk tegen Sampdoria dankzij een late goal van Balázs Dzsudzsák. Een ontketende Ibrahim Afellay was geen doelpunt gegund.

Van voor, naar achter, van links, naar rechts. Afellay was tegen de Italiaanse subtopper echt overal te vinden. De middenvelder maakte ongetwijfeld de meeste meters, was de beste van het veld en maakte al dribbelend continu het verschil voor PSV. Helaas bekroonde de Utrechter zijn sublieme optreden niet met een treffer.

In de 45ste minuut was Afellay er dicht bij, toen hij vier (!) man uitspeelde en zijn schot vervolgens geblokt zag. In de 71ste minuut haalde de rechtspoot verwoestend uit vanaf twintig meter, maar tot zijn ontzetting spatte de inzet uiteen op de verre paal.

Afellay was de enige die zich onttrok van de wisselvallige fase waarin PSV momenteel verkeert. De Eindhovenaren werkten hard, gaven alles, maar de vorm ontbreekt simpelweg bij de meeste spelers. Wat is er bijvoorbeeld gebeurd met de paar weken terug nog zo briljante Ola Toivonen? Of de passing van de doorgaans zo rustige Orlando Engelaar?

En late afstandsknal van Dzsudzsák (90ste minuut) herstelde een fikse verdedigingsfout van Marcelo uit de 25ste minuut, toen de Braziliaan niets ondernam om Fabrizio Cacciatore te beletten de 0-1 binnen te koppen. PSV zal snel voetballend beter moeten worden om echt een woordje mee te spreken in binnen- en buitenland. Want terugvallen op de brille van Afellay kan niet altijd.
Categorie:
Tag(s):