vrijdag, 17. december 2010 - 20:04

Weeroverlast Kennemerland

Kennemerland

De regio Kennemerland blijft kampen met overlast door de hevige sneeuwval.

De specifieke situatie kan lokaal verschillen, maar de overlast geldt overal voor al het verkeer: auto, vliegtuigen, bus, trein, fietsers en voetgangers. Waar nodig wordt het autoverkeer tijdelijk stilgelegd (via matrixborden) om stukken asfalt sneeuwvrij en schoon te maken. Hierna worden deze stukken weer vrijgegeven voor het autoverkeer.

De Wijker- en Velsertunnel zijn deels gestremd. Bussen, trams en metro's rijden vrijwel niet, zo meldt RTV Noord Holland. Ook de treinen ondervinden hinder van de sneeuwval. De treinen en bussen van en naar Schiphol rijden niet meer. De NS adviseert mensen niet met de trein te reizen, tenzij dat strikt noodzakelijk is. Ook is er geen openbaar vervoer meer mogelijk in Haarlem, Zaandam, Hoorn en Uithoorn, evenals in Hilversum en Huizen.

Op dit moment zijn geen grote incidenten bekend, maar is er vooral sprake van blikschade en lichtgewonden. De situatie lijkt de komende uren niet te verbeteren.

Waarschuwing
De hulpdiensten adviseren niet de weg op te gaan indien het niet absoluut noodzakelijk is. Het verkeer dient rekening te houden met extreme omstandigheden, gladheid en filevorming op alle wegen in de regio. Controleer eerst de reguliere instanties voor meer informatie via:
www.anwb.nl/, www.knmi.nl/, www.rijkswaterstaat.nl/, www.schiphol.nl, www.ns.nl en www.connexxion.nl.
Provincie:
Tag(s):