vrijdag, 12. november 2010 - 14:32

Weert heeft grootste Lidl distributiecentrum

Weert

Lidl Nederland heeft op donderdag 11 november haar vijfde distributiecentrum geopend in Weert. Door het laden van de eerste vrachtwagen werd symbolisch de eerste winkel bevoorraad vanuit het nieuwe distributiecentrum. Deze handeling was het officiële startsein van de ingebruikname van het grootste distributiecentrum van Nederland. Het centrum verzorgt de bevoorrading van geheel Zuidoost-Nederland, zo meldt het supermarktconcern.

Bij het ontwerp van de bouw is duurzaamheid een belangrijk thema. Door middel van de slogan “Op weg naar morgen!” vestigt de supermarkt aandacht op duurzame en eerlijke bedrijfsvoering. Het distributiecentrum kenmerkt zich door diverse milieuvriendelijke en energiezuinige aspecten. Zo wordt de restwarmte uit koelinstallaties benut ten behoeve van vloerverwarming. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van milieuvriendelijke koelmiddelen voor de koeling en van materialen met een hoge isolatiewaarde. Het gebouw is tevens zo geconstrueerd dat het in de toekomst voorzien kan worden van zonnepanelen.

Het distributiecentrum levert een substantieel aandeel in de werkgelegenheid in Limburg. Hierbij heeft het centrum ook een positieve impact op scholing en training van de diverse medewerkers. In het kader van deze positieve ontwikkelingen heeft provincie Limburg het project financieel ondersteund.
Provincie:
Tag(s):