vrijdag, 26. november 2010 - 16:45

Weert maakt parkeren klantvriendelijker

Weert

De gemeente Weert richt de Walburgpassage en Kromstraatgarage in als achteraf betaald parkeergebied. Dit betalingssysteem maakt het voor winkelend publiek in het centrum aantrekkelijker de auto in het centrum te parkeren. Men is namelijk niet gebonden aan een vooraf ingestelde parkeertijd. Op maandag 6 december 2010 wordt het nieuwe parkeersysteem in gebruik genomen.

Het achteraf betaald parkeren werkt als volgt: Bij het oprijden van het terrein aan de Walburgpassage wordt een kaartje gegeven. Men kan daarmee op het dek of in de garage parkeren. De parkeerder betaalt bij terugkomst bij de kassa zijn werkelijk geparkeerde tijd.

Het achteraf betaald parkeren aan de Walburgpassage/Kromstraat is onderdeel van beleid om het parkeren in Weert nóg klantvriendelijker te maken. Eerdere stappen die zijn gezet, waren de uitbreiding van de mogelijkheden tot het betaald parkeren (via de chipknip, de Parkeerpas of met contant geld) en de aankoop van de Ursulinengarage (goedkoper geworden en ruimere openingstijden). De gemeente wil graag overal dezelfde standaard voor het parkeren neerzetten. Die is erop gericht dat de bezoeker op elke plek in de binnenstad kwalitatief, veilig en goedkoop kan parkeren. Het parkeertarief in het centrum is €1,- per uur en buiten het centrum € 0,60 per uur.
Provincie:
Tag(s):