donderdag, 7. oktober 2010 - 21:12

Weerter project wint innovatie-award

Weert

Het project ‘MijnStraatJouwStraat’ uit Weert heeft de innovatie-award 2010 gewonnen. Deze award werd donderdag uitgereikt tijdens de ‘Grote Dag van de Kleine Gemeente’ in Lunteren. “Een terechte waardering voor álle partners die bij dit project zijn betrokken. Onze aanpak werkt en dat merken de inwoners direct in hun leefomgeving”, aldus wethouder Harrie Litjens van de gemeente Weert.

Weert maakt sinds januari van dit jaar voor elke wijk en elk dorp een leefbaarheidagenda, waarvan de bewoners samen de inhoud kunnen bepalen. Doordat de bewoners meebepalen is er meer draagvlak voor de plannen. De bewoners van de wijken hebben met dit project daadwerkelijk verschil gemerkt: ze kunnen actief bijdragen. Er zijn al diverse activiteiten gerealiseerd of nog in uitvoering. Mijnstraatjouwstraat is een samenwerking tussen de wijk- en dorpsraden, Wonen Weert, PUNT welzijn, Politie Limburg-Noord en de gemeente Weert.

Naast de Award ontving Weert ook een cheque ter waarde van € 5.000,- van de Bestuursacademie Nederland. De gemeente mag zelf bepalen hoe zij dit bedrag gaat besteden.
Provincie:
Tag(s):