zaterdag, 7. augustus 2010 - 12:59

Weggelopen tienermeisjes weer terecht

Breda

De twee minderjarige meisje die waren weggelopen zijn terecht. 'Politiemensen vonden hen zondagmiddag 8 augustus 2010 ongedeerd terug in een woning in Breda-Noord', meldt de politie zondagavond.

Ze maken het naar omstandigheden goed en zijn, na verhoor, met hun ouders herenigd.

Familieleden van twee meisjes meldden donderdagavond 5 augustus jl. de vermissing van de meisjes van 13 en 16 jaar oud. De ouders verzochten de politie om de opsporing, aanhouding en terugbrenging van hunminderjarige dochters.

De twee vriendinnen waren samen vertrokken na onenigheid thuis. Het 16-jarige meisje is afkomstig uit Breda en haar 13-jarige vriendin komt uit 't Harde. Het tweetal was al vaker samen weggelopen.

12 woningen onderzocht
De politie investeerde circa 250 manuren in het opsporen van de twee meisjes. Vier rechercheurs waren sinds de melding full-time met de zaak bezig. Daarnaast onderzochten geuniformeerde agenten op twaalf plaatsen woningen waar het duo mogelijk kon verblijven.

SMS-Alert ingezet
Tijdens het onderzoek werd ook het digitale- en telefoonverkeer van de minderjarigen nauwlettend in de gaten gehouden. Vrijdagmiddag kregen 9.215 Bredase deelnemers aan SMS-Alert het verzoek om uit te kijken naar de twee meisjes. Deze mensen hebben ondertussen een afloopbericht gekregen.
Provincie:
Tag(s):