vrijdag, 24. december 2010 - 9:45

Wegverkeer in Zuid-Limburg plat door hevige sneeuwval

Vanwege de sneeuwval worden vrachtwagenchauffeurs in het zuiden van het land met klem geadviseerd de weg voorlopig niet op te gaan. Dit zegt Rijkswaterstaat vrijdagochtend.

Vanwege de hevige sneeuwval raken veel vrachtwagens in de problemen. De problemen doen zich vooral voor in Limburg en Noord-Brabant, waar meer dan twintig centimeter sneeuw is gevallen. Het risico is te groot dat trucks vast komen te zitten in de sneeuw, aldus een woordvoerster.

Dit advies is na overleg met Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO opgemaakt.

A2
De A2 is tussen knooppunt Batadorp en Leenderheide in beide richtingen vanwege de sneeuwval afgesloten, zo meldt de VID.

Ook vervoerder Veolia heeft in Limburg de bijna alle bussen in de remise gelaten. Door sneeuw en gladheid zijn de wegen moeilijker begaanbaar. De Stadsdienst Maastricht rijdt met een aangepaste dienstregeling.

Ook in Tilburg rijden geen bussen. In de regio’s Waalwijk en Breda rijden de bussen met vertraging.

Update
De politie heeft om 15.00 uur de rijbaan in Zuidelijke richting van de A2 bij Eindhoven weer opengesteld. Om 15.30 uur werd ook de Noordelijke rijbaan weer vrijgegeven voor het verkeer. Op dit traject blijft overigens wel een snelheidslimiet van 50 km/h van kracht.
Provincie:
Tag(s):