donderdag, 7. oktober 2010 - 19:08 Update: 08-07-2014 0:28

Weinig waardering vrouw voor kookkunsten man

Diemen

Uit een enquête die NET 5 door onderzoeksbureau De Vos & Jansen heeft laten uitvoeren, blijkt dat vrouwen weinig waardering hebben voor de kookkunsten van hun man. Slechts 67,8% geeft aan dat ze vinden dat hun partner goed kan koken.

Hoewel de rolverdeling in de Nederlandse keukens nog steeds erg traditioneel is met voornamelijk vrouwen achter het fornuis (78,2%), zijn de mannen wel bezig met een inhaalslag. In 42,4% van de huishoudens wordt er tegenwoordig vaker door ‘de man’ gekookt dan vroeger.

Mannen zijn niet alleen vaker dan vroeger met koken bezig, ze hebben ook – ogenschijnlijk meer dan vrouwen – de neiging hier beroepsmatig iets mee te doen. In MasterChef gaan honderden amateurkoks de uitdaging aan om hun kookkunsten naar een professioneel niveau te tillen. De jury, tweesterrenchef Hans van Wolde, culinair criticus Alain Caron en chef-kok Peter Lute, ziet voornamelijk mannelijk kooktalent voorbijkomen. Dit is wel bijzonder, omdat uit het onderzoek dat NET 5 heeft laten uitvoeren, vrouwen de kookkunsten van hun man een stuk lager waarderen (67,8%) dan andersom (91,9%).
Categorie:
Tag(s):