dinsdag, 16. november 2010 - 14:43

Werkstraf voor verspreiden naaktfoto’s tieners

Alkmaar

Het Openbaar Ministerie heeft twee minderjarige jongens een werkstraf van 32 uur aangeboden voor het verspreiden van naaktfoto’s van meisjes (leeftijdsgenoten).

De meisjes hadden foto's van zichzelf laten maken met de mobiele telefoon van een van de meisjes. Toen een van de jongens de foto's zag zette hij de beelden zonder toestemming van de meisjes op zijn eigen telefoon. De foto’s toonde hij daarop aan een andere jongen, die ze op internet zette.

Het Openbaar Ministerie beseft dat hier vermoedelijk sprake is van onschuldig bedoeld gedrag dat met de leeftijd samenhangt. Maar dergelijke zaken illustreren de risico’s die kleven aan het gemak waarmee seksueel gedrag wordt vastgelegd en uitgewisseld. Wat op internet staat gaat er zelden of nooit meer vanaf.

Hoewel de meisjes nu nog jong zijn kunnen zij in de toekomst, bijvoorbeeld wanneer zij solliciteren, nog steeds last ondervinden van de foto’s die circuleren. Door het verspreiden van naaktfoto’s zonder toestemming van degene die afgebeeld staat is sprake van smaad en in voorkomende gevallen zelfs van kinderporno.

De jongens hebben beiden de werkstraf aanvaard en voorkomen daarmee dat de zaak voor de rechter komt.
Provincie:
Tag(s):