donderdag, 23. september 2010 - 19:56

Wesley Sneijderin genomineerd voor Kwakzalverprijs

Diemen

International Wesley Sneijder is genomineerd voor de Meester Kackadorisprijs 2010. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instelling die het meest de kwakzalverij bevorderd heeft. Ook Triodos Bank en uitgeverij EPN staan op de shortlist van Vereniging tegen de Kwakzalverij.

Sneijder is genomineerd vanwege het actief promoten van de Power Balance armband. Sneijder en zijn echtgenote Yolanthe Cabau- van Kasbergen wisten diverse spelers van het Nederlands elftal over te halen dit volgens de vereniging "nutteloze sierraad" te dragen. Vier spelers droegen hem tijdens de finale. Dat heeft, zoals bekend, geen beker opgeleverd.

EPN uitgevers is genomineerd voor de uitgave van een schoolboek over scheikunde dat op onkritische wijze veel aandacht besteed aan alternatieve behandelwijzen en de reguliere wetenschap grotendeels links laat liggen, zo vindt de Vereniging tegen de Kwakzalverij.

De Triodosbank investeert volgens de vereniging geld in nutteloze alternatieve behandelwijzen, zoals acupunctuur, antroposofische geneeswijzen en homeopathie, onder meer in ontwikkelingslanden.

Op zaterdag 2 oktober om 13.30 zal in Felix Meritis in Amsterdam de winnaar Meester Kackadorisprijs bekend gemaakt worden. Daarna volgt een belangrijk symposium met de titel 'Bewijs geleverd', over bewijsvoering in de wetenschap en het recht.
Categorie:
Tag(s):