maandag, 1. november 2010 - 10:46

WetensWaterHuis breekt bezoekrecords

Leeuwarden

De afgelopen herfstvakantie is de drukste ooit in de geschiedenis van het Natuurmuseum Fryslân. Van dinsdag tot en met zondag was het Natuurmuseum omgedoopt tot het WetensWaterHuis, een groots opgezette kijk- en doe activiteit voor kinderen rond het thema water. Het Natuurmuseum verwachtte deze week 5000 bezoekers te mogen ontvangen, maar dat werden er ruim 8000. Een absoluut record!

Meteen al de eerste dag was het al erg druk. Het Natuurmuseum was extra vroeg open en direct om 9.00 uur stonden er al bezoekers voor de deur. De hele dag stroomde het door tot uiteindelijk om 18.00 uur het museum toch echt ging sluiten. Er waren opa’s en oma’s met kleinkinderen die de hele dag zijn gebleven. Anderen kwamen nog eens terug met andere kleinkinderen. De teller stond dinsdag al op ruim 1600 bezoekers. Ook de dag erna wist men de weg naar het WetensWaterHuis te vinden en opnieuw was het dagtotaal ruim 1700. Normaal gesproken wordt het museum de eerste dagen van een vakantie het drukst bezocht. Des te groter was dan ook de verrassing dat de donderdag maar liefst 2000 bezoekers trok. De rest van de week bleef er volop belangstelling voor de wateractiviteiten, waarmee de totaalstand van de herfstvakantie op 8007 uitkwam!

En wie zich afvroeg waarom er toch zo veel mensen in de stad rondliepen met een blauw emmertje in de hand; die waren uitgedeeld tijdens het WetensWaterHuis. De emmertjes waren een initiatief van Marketing Leeuwarden die hiermee aandacht wilde vragen voor het thema: Leeuwarden, Stad van het Water. Ze waren gevuld met een flesje water van Vitens, een sleutelhanger, spons en informatie.

Het WetensWaterHuis is een initiatief van Fryslân Unlimited, dat in oktober en november van dit jaar meerdere evenementen organiseert waarbij Fries talent en topkennis in Fryslân een centrale rol spelen. De week werd georganiseerd door het Natuurmuseum in samenwerking met evenementenbureau Noordplan. Met het WetensWaterHuis werd de aandacht gevestigd op het talent voor water in onze provinsje, waarvan watertechnologie en onderzoeksinstituut Wetsus een goed voorbeeld is.
Provincie:
Tag(s):