vrijdag, 26. februari 2010 - 19:12

Wethouder plaatst 1000ste flipperstrip

Groningen

De Groningse wethouder Frank de Vries heeft vrijdag de 1000ste flipperstrip op een woning in Indische wijk in Groningen plaatsen samen met de inbraakpreventieadviseurs van Veiligheidszorg Groningen.

Een beproefde manier van inbraak in een woning is flipperen en vooral studentenwoningen zijn hierbij een geliefd doelwit. Met een stuk hard plastic is het eenvoudig om de dagschoot van een slot weg te duwen! en binnen te komen. Samen met hengelen, waarbij de deur via de brievenbus geopend kan worden, is flipperen de meest voorkomende vorm van inbraak.

Met het plaatsen van 1000ste anti-flipperstrip, wordt de samenwerking tussen de drie genoemde partijen gecontinueerd en geïntensiveerd, waardoor nog meer inwoners van de gemeente Groningen in aanmerking kunnen komen voor een anti-flipperstrip. Alle studenten en senioren (65+) woonachtig in postcode gebied 9711 t/m 9718 en 9726 ( Centrum en Oude wijken Noord ) komen in aanmerking voor het gratis laten plaatsen van een anti-flipperstrip.

Meer informatie Heeft u vragen? Neem dan contact op met de helpdesk van het PolitieKeurmerk Veilig Wonen van Veiligheidszorg Groningen: 0800 - 0231760. U kunt dit nummer bellen om een afspraak te maken voor het laten plaatsen van de anti-flipperstrip. Ook kunt u dit nummer bellen om een afspraak te maken voor een preventieadvies.
Provincie:
Tag(s):