zondag, 18. juli 2010 - 20:34 Update: 08-07-2014 0:28

Wibi Soerjadi en 148.000 bezoekers voor Zwarte Cross

Lichtenvoorde

Zondag was er op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde een wel heel opmerkelijk optreden. Niemand minder dan piano virtuoos Wibi Soerjadi trakteerde de høkende menigte op een cursus pianospelen voor beginners. Ruim 65.000 mensen kwamen zondag naar de laatste dag van het festival in de Achterhoek.

Naast de gebruikelijke ingrediënten van drie dagen Zwarte Cross, motoren, bier en podia met live muziek, was er dit jaar wederom goed uitgepakt door de organisatie.

Het Zwarte Cross Festival biedt voor ieder wat wils en je komt ogen en oren tekort. Overal op het terrein is wel wat te doen! Van (motor)cross tot muziek, van kermis tot bizarre stunts. Naast een breed muziekaanbod is er een festivalmarkt, kermis, theater, festivalcamping, kinderactiviteiten en ludieke stunts.Daarnaast wordt er natuurlijk gecrossed met de meest waanzinnige motoren maar ook de echte kampioenen komen in actie in de Superklasse.

Per dag traden tussen de drie- en vierhonderd artiesten op in de theaterweide. Aan de hand van het nummer: Boer er ligt een kip in’t water in een Dmineur, gaf pianist Wibi Soerjadi een spoedcursus pianospelen voor beginners. En geloof het of niet, het was dringen om de theatertent binnen te komen. Veel festivalbezoekers grepen de kans om de ‘kleine pianoman’ eens live te horen en zien.

Trok de Zwarte Cross in 2009 ruim 132.000 bezoekers waarmee het bezoekersaantal in veertien jaar verhonderdvoudigd werd. Dit jaar trok het grootste motorcrosspektakel van west-Europa maar liefst 148.000 bezoekers.
Categorie:
Tag(s):