maandag, 8. maart 2010 - 21:08

Wie wordt winnaar van "gouden cultuurplak"?

Assen

De 65 aanmeldingen voor de Grote Culturele Prijs van Drenthe laten zien dat cultuur leeft in Drenthe. Ruim 40 verschillende personen, initiatieven of instellingen worden kandidaat gesteld voor de prijs.

Wat opvalt, is dat er vrij veel aanmeldingen binnen zijn gekomen in de categorie cultuurhistorie, daarna volgen beeldende kunst en muziek. Cultuurgedeputeerde Rein Munniksma is verrast door de aanmeldingen: “De aanmeldingen laten een breed spectrum van het Drentse culturele veld zien. Alleen al deze 65 aanmeldingen geven aan dat in Drenthe voldoende is om trots op te zijn”.

De Adviescommissie Grote Culturele Prijs zal deze maand starten met het bekijken van alle aanmeldingen. Daarnaast gaan zij enkele werkbezoeken afleggen bij voorgedragen kandidaten. Daarna zullen zij op basis hiervan een advies uitbrengen aan gedeputeerde staten. Het is aan GS om tot een definitieve keuze te komen.
Op 8 november wordt de prijs uitgereikt door de Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar aan de winnaar.

Op de website (www.cultureleprijs.drenthe.nl) van de Grote Culturele Prijs vertellen oud-winnaars wat de prijs voor hen betekent heeft. Huidige drager van de Culturele Prijs, Sjoerd Wagenaar, noemt het de gouden plak van de olympische spelen, maar dan in de regio voor cultuur.
Provincie:
Tag(s):