zondag, 1. augustus 2010 - 19:50

Wild West taferelen in de provincie Utrecht

Provincie

De politie heeft in de nacht van zaterdag 31 juli op zondag 1 augustus een man aangehouden voor het onder bedreiging met een vuurwapen stelen van een auto. Na een achtervolging werd de man aangehouden.

Omstreeks 00.15 uur kreeg de politie een melding dat een echtpaar op de Zevenlindenweg in de Lage Vuursche door een man met een vuurwapen was bedreigd. De verdachte had de man meerdere malen op het hoofd geslagen en geprobeerd zijn auto mee te nemen.

Niet veel later kreeg de politie een melding dat een man op de Dorpsstraat voor een restaurant was bedreigd door een man in een auto. Het slachtoffer rende weg maar werd door de verdachte in zijn auto achtervolgd. In de omgeving van de Karnemelkseweg probeerde de verdachte tot twee maal toe op het slachtoffer in te rijden. Het 20-jarige slachtoffer uit Amsterdam zag kans te ontkomen.

Naar aanleiding van de meldingen startte de politie een onderzoek en zag de verdachte op Hilversumsestraatweg rijden. Door de hoge snelheid en het roekeloze rijgedrag raakte de agent de verdachte uit het oog. In de omgeving van Groenekan werd de auto weer gezien en startte een achtervolging.

De verdachte reed met hoge snelheid richting de Zuilense ring. Hier nam hij de afslag Maarssen. Vervolgens reed hij de Safariweg op. Op de Vogelweg reed hij tegen het verkeer in. Doordat hij een tegenligger moest ontwijken botste hij met zijn auto tegen de middengeleider waardoor hij de controle over het voertuig verloor en uiteindelijk tot stilstand kwam.

Agenten zagen dat de 29-jarige verdachte uit Culemborg op zoek was naar zijn wapen. Hierop werd hij met getrokken pistool gesommeerd uit zijn auto te komen. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie is een onderzoek gestart.
Provincie:
Tag(s):