woensdag, 3. november 2010 - 12:00

Wilde achtervolging na inbraak in Friesland

Gytsjerk

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag met meerdere eenheden gezocht naar vluchtende inbrekers.

Een beveiligingsmedewerker kreeg een melding van een stroomstoring in een tankstation aan de Trynwaldsterdyk. Toen de beveiliger arriveerde zag hij een persoon achter de kiosk staan. Ook sprong een tweede persoon van het dak. Het duo ging er gelijk vandoor. De agenten waren snel ter plaatse en ontdekten dat de inbrekers hadden geprobeerd om een gat in het dak te maken. Door de vele regen was er kortsluiting ontstaan, vandaar de melding van een stroomstoring.

Net buiten Gytsjerk wilden twee agenten een auto controleren. Ze hadden het vermoeden dat die wel eens bij de inbraak betrokken kon zijn. De bestuurder negeerde een stopteken en er volgde een wilde achtervolging. De bestuurder reed met zeer hoge snelheid en gedoofde lichten. Op de kruising bij Quatrebras veroorzaakte hij bijna een frontale aanrijding met twee auto’s. De achtervolging eindigde uiteindelijk in Noardburgum.

De bestuurder sprong daar uit de nog rijdende auto en het voertuig kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een zijgevel van een woning aan het Marijkepaed. De automobilist ging er direct vandoor. Hij vluchtte een tuin in en klom over een aantal schuttingen. Met meerdere politie-eenheden, waaronder twee hondengeleiders, werd vervolgens gezocht naar de man. Helaas had dit geen resultaat. De zwaar beschadigde auto werd in beslag genomen. De eigenaren van het tankstation en de woning moeten nog aangifte doen.
Provincie:
Tag(s):