vrijdag, 12. maart 2010 - 16:35

Windesheim Flevoland opent deuren in september

Lelystad/Almere

Windesheim Flevoland opent in september 2010 zijn deuren in Almere en Lelystad. Dat heeft de Raad van Toezicht van Windesheim in Zwolle besloten.

De provincie Flevoland is zeer content met deze stap. `Wij vinden het als regio zo belangrijk dat we een groot deel van de financiering die eigenlijk bij het rijk ligt, voor onze rekening nemen,’ zegt Andries Greiner. Provinciale Staten Flevoland hebben onlangs een positief besluit over de financiering genomen.

Windesheim Flevoland is voornemens in september van start te gaan met vier opleidingen in Almere die worden overgenomen van de Hogeschool van Amsterdam. In Lelystad biedt Windesheim Flevoland de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening in deeltijd en duaal aan.

Vanaf september 2011 wordt het onderwijsaanbod uitgebreid met 12 voltijdopleidingen in Almere en 4 duale en deeltijdopleidingen in Lelystad. In 2015 biedt de instelling studenten de keuze uit 37 opleidingen in voltijd, deeltijd en duaal, wat moet leiden tot circa 6.000 studenten in 2026.

Het opleidingsaanbod sluit aan bij de wensen van studenten en past bij de vraag van het regionale bedrijfsleven, zoals opleidingen op het gebied van economie, onderwijs, zorg en welzijn, ict, techniek, ruimte en vrije tijd.

Investering
In totaal investeren de betrokken partners 72 miljoen in de hogeschool. Naast hoger beroepsonderwijs wil Windesheim Flevoland zich richten op onderzoek en maatwerktrajecten voor organisaties. In totaal investeert de provincie 20 miljoen euro in deze hogeschool. Op een jaarlijkse begroting van ongeveer 230 miljoen geeft dit wel aan dat dit voor Flevoland een bijzonder serieus project is.

Huisvesting
Windesheim Flevoland wordt naar verwachting in Almere gehuisvest in het stadscentrum. In Lelystad breidt Windesheim zijn vestiging verder uit in het Ondernemingen Centrum Flevoland.
Provincie:
Tag(s):