maandag, 12. juli 2010 - 16:59

Wk-finale gezellig verlopen in Fryslân

De Friese hulpdiensten kijken terug op een plezierig verlopen wk-finale. In de provincie waren duizenden mensen op de been voor de finale van het Nederlandse team tegen Spanje. Op verschillende plekken werd de wedstrijd op grote schermen gevolgd.

Na afloop liepen evenemententerreinen en uitgaanscentra snel leeg. In totaal werden negentien aanhoudingen verricht. Zes verdachten mochten na verhoor het bureau met proces-verbaal weer verlaten. De overigen worden vandaag gehoord. Bij de EHBO-posten en in ziekenhuizen hebben zich geen problemen voorgedaan.


In de ziekenhuizen in de provincie was de drukte te vergelijken met een drukke zaterdagavond. Er hebben zich hier dan ook geen problemen voorgedaan. Bij de EHBO op het evenemententerrein in Leeuwarden meldde zich in totaal 25 mensen. 18 hiervan waren onwel geworden. Daarnaast werden een aantal mensen behandeld voor kleine verwondingen ontstaan in de mensenmassa. Iedereen kon ter plaatse behandeld worden.

De politie heeft in totaal negentien aanhoudingen verricht. Het ging hierbij in de meeste gevallen om kleine vechtpartijen of baldadigheid. Zes personen mochten na verhoor het bureau met proces-verbaal weer verlaten. De overige verdachten zitten nog vast.
Provincie:
Tag(s):