vrijdag, 31. december 2010 - 13:22

Wooncomplex ontruimd vanwege koolmonoxide Hellevoetsluis

Hellevoetsluis

In de vroege ochtend van vrijdag 31 december zijn de hulpdiensten gealarmeerd na een melding van een bewoonster van een appartementencomplex aan de Westzanddijk in Hellevoetsluis.

'De 21-jarige bewoonster was onwel geworden', meldt de politie vrijdag.

De politie en brandweer stelden bij aankomst meteen een onderzoek in en al snel bleek het om een koolmonoxidevergiftiging te gaan. Daarop is direct besloten het gehele complex van vijftien woningen te ontruimen. De jonge vrouw is voor onderzoek naar het Ruwaard van Putten Ziekenhuis gebracht.

De geëvacueerde bewoners zijn opgevangen in de brandweerkazerne aan de Tolweg in Hellevoetsluis, waar zij zijn voorzien van eten en drinken. Burgemeester Kleijwegt van Hellevoetsluis heeft daar met de bewoners gesproken en zijn betrokkenheid getoond en hen gerust kunnen stellen.

Na een uitgebreid onderzoek door de brandweer en de milieudienst konden de woningen rond 9.30 uur worden vrijgegeven en zijn de bewoners terug naar huis gebracht. Nader onderzoek door bouw- en woningtoezicht volgt. Inmiddels worden er vandaag nog uit voorzorg en gevoel van veiligheid in de woningen koolmonoxidemeters geplaatst.

Burgemeester Kleijwegt is tevreden over de opvang van de bewoners en het feit dat de hulpdiensten snel ter plekke waren. Hij spreekt zijn dankbaarheid uit dat het allemaal goed is afgelopen.
Provincie:
Tag(s):