vrijdag, 19. november 2010 - 17:08

Woonruimte boven Chinees restaurant gesloten vanwege brandgevaar

Den Bosch

De vreemdelingenpolitie heeft donderdagavond een controle gehouden in een Chinees restaurant in de gemeente 's-Hertogenbosch. ‘Daarbij is een verdieping boven het restaurant afgesloten vanwege brandgevaar en een onveilige situatie’, meldt de politie vrijdag.

De controle vond plaats in samenwerking met de gemeente 's-Hertogenbosch, arbeidsinspectie, belastingdienst, Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD), Expertisecentrum Mensenhandel en mensensmokkel (EMM) , de brandweer en het Openbaar Ministerie.

Elke discipline controleerde op eigen bevoegdheid. In totaal namen 22 mensen deel aan de controle. Er werd door de vreemdelingenpolitie geen personen aangetroffen welke zich illegaal in Nederland bevonden.

De bovenverdiepingen van het restaurant werden echter op bevel van de burgemeester afgesloten. Dit werd gedaan op basis van de aangetroffen onveilige situatie en brandgevaar. Op de bovenverdiepingen werd personeel ondergebracht.

Dit was de eerste gezamenlijke controle van bovengenoemde partijen. Er zullen meer van dit soort controles plaatsvinden in restaurants.
Provincie:
Tag(s):