maandag, 1. februari 2010 - 21:23

Workshop Eetplezier & Beweegkriebels voor de kleinsten

Oss

Tien kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in de gemeente Oss zijn een contract aangegaan om dit jaar een workshop Eetplezier & Beweegkriebels te organiseren op locatie voor ouders. Zij kunnen deze workshops inzetten om ouders bewust te maken van hun rol bij een gezonde opvoeding van hun kinderen.

De kinderdagverblijven en peuterspeelzalen hebben eerst zelf deze workshop gevolgd. Projectenbureau Sportstimulering en GGD Hart voor Brabant organiseerden dit in samenwerking met Thuiszorg Pantein en Sportservice Noord-Brabant. Nu hebben de organisaties handvatten om zelf workshops te verzorgen.

Eetplezier & Beweegkriebels zijn leuke workshops met veel praktische tips over herkenbare opvoedsituaties en gezond eet- en beweeggedrag bij kinderen van 0 tot 4 jaar. Thema’s die aan bod komen: omgaan met strijd aan tafel, lekker spelen en bewegen, kinderen betrekken bij gezond eten en bewegen, voorbeeldfunctie van ouders, straffen en belonen met snoep en frisdrank en televisie kijken en computeren.

De aanleiding voor Eetplezier & Beweegkriebels is dat kinderen steeds eerder en meer overgewicht ontwikkelen. Wie eenmaal overgewicht heeft, komt daar moeilijk weer vanaf. Het is dus belangrijk van jongs af aan te leren hoe lekker en leuk gezond eten en bewegen kan zijn.
Provincie:
Tag(s):