maandag, 1. februari 2010 - 20:57

Yolanthe verwelkomt 8.000 nieuwe donateurs na TV Show

Amsterdam

Door de uitzending van de TROS TV Show zondagavond hebben ruim 8.000 kijkers besloten de strijd van Yolanthe tegen kinderprostitutie te steunen. Zij zijn donateur geworden van Yolanthe’s stichting Stop Kindermisbruik.

Door deze donateurs kan de stichting honderden meisjes extra uit bordelen redden en opvanghuizen verbeteren.

In de uitzending waren indringende beelden te zien van een bezoek van Yolanthe aan de bordelen in Mumbai, India, waarin duizenden minderjarige meisjes gevangen worden gehouden. Een van de meisjes die vorig jaar uit de bordelen gered is, vertelde haar verhaal. Na deze beelden deden Yolanthe en Ivo Niehe twee oproepen aan de kijkers om donateur te worden. Hieraan is massaal gehoor gegeven. Ruim 8.000 kijkers stuurden een sms met VRIJ AAN naar 5757 en steunen de stichting voor anderhalve euro per maand.* Honderden anderen werden donateur via stopkindermisbruik.nl.

Geweldig

Yolanthe: “Dit is echt een ongelofelijk mooi resultaat. Als iedereen ook donateur blijft, kunnen we nog een bevrijdingsteam oprichten, een opvanghuis bouwen en de bestaande opvang verbeteren. Geweldig! Ik wil al deze donateurs onwijs bedanken en hoop dat nog meer mensen onze strijd tegen kinderprostitutie gaan steunen. Ik hoop dat de beelden iedereen ervan doordringen dat we kinderprostitutie kunnen en moeten stoppen.”

Over Stop Kindermisbruik

In Azië worden elke dag tienduizenden meisjes gedwongen tot prostitutie. Stichting Stop Kindermisbruik bevrijdt deze meisjes en geeft ze een toekomst. Naast het bevrijden en re-integreren van de misbruikte meisjes, geeft Stop Kindermisbruik voorlichting. Zowel in Azië, als in Nederland. Initiatiefnemers van de stichting zijn Yolanthe Cabau van Kasbergen (tevens ambassadrice) en Arjan Erkel. John en Vivian Ewbank zijn ambassadeurs.
Categorie:
Tag(s):