zaterdag, 20. februari 2010 - 20:26

Zakkenrollers aangehouden dankzij cameraman

Amsterdam

Het doelgroepenteam van de politie Amsterdam-Amstelland heeft op vrijdagmiddag 19 februari 2010 op aanwijzing van een zeer oplettende cameraman op het Damrak vijf zakkenrollers aangehouden.

De verdachten, vier mannen en een vrouw, zijn in de leeftijd van 22 tot
35 jaar oud. De alerte cameraman, die met zijn videocamera veelvuldig criminele activiteiten weet vast te leggen, zag dat vier mannen en een vrouw zich zeer verdacht gedroegen op het Damrak.

Drie van hen probeerden een tassenrollerij te plegen terwijl de overige twee kennelijk op de uitkijk stonden. De cameraman nam direct contact op met de politie en leden van het doelgroepenteam, werkzaam in de binnenstad van Amsterdam, snelden zich naar de groep vermoedelijke zakkenrollers.

Tijdens de observatie van deze groep was het snel duidelijk dat ze hier te maken hadden met een zeer bedreven groep zakkenrollers. Dit bleek vooral uit het feit dat ze zeer oplettend waren of ze mogelijk gevolgd werden.

Nadat ze een portemonnee hadden weggegooid in een vuilnisbak en deze door de politie werd aangetroffen werd besloten de verdachten aan te houden. De portemonnee bleek kort daarvoor gestolen te zijn. De eigenaresse van de portemonnee deed aangifte en kreeg haar eigendom weer terug. Alle verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):