woensdag, 9. juni 2010 - 17:58

Zandfeest op het strand

Waterschap Zeeuws-Vlaanderen is klaar met het werk aan de kustversterking bij Nieuwvliet-Groede. In totaal is er 2.8 miljoen kuub zand opgespoten, daarvan zijn nieuwe duinen en een strand gemaakt.

Hierdoor is het kustvak weer sterk genoeg om een superstorm te trotseren. Het eerste deelproject van de Zwakke Schakel West Zeeuws-Vlaanderen wordt op 23 juni aan-staande feestelijk afgesloten met een ‘zandfeest’. Iedereen is welkom om hier aan mee te doen.

Om 14.00 uur start het programma op het strand bij paviljoen Beach House, Walendijk 9 in Breskens. Daar onthult bestuurder van het waterschap, Jos Verdurmen, een zandsculptuur. Vervolgens geeft het waterschap een mini-college over zand. Daarna start een workshop zand-kastelen bouwen onder begeleiding van een expert. Iedereen kan gratis deelnemen en hoeft zich niet van tevoren op te geven. Alle deelnemers krijgen bij aankomst een ijsje en wat te drin-ken. Bij slecht weer is er een ‘zandprogramma’ in het strandpaviljoen. Meer informatie is te vin-den op www.wszv.nl.

Waterschap Zeeuws-Vlaanderen is inmiddels gestart met het tweede deelproject van de Zwakke Schakel: de Herdijkte Zwarte Polder. Dit werk zal in oktober van dit jaar gereed zijn.
Provincie:
Tag(s):