woensdag, 29. december 2010 - 22:13

Zandvoort gaat wel duiken op 1 januari

Zandvoort

De organisatie van de Nieuwjaarsduik in Zandvoort heeft woensdag aangekondigd de Nieuwjaarsduik gewoon door te laten gaan. Dit in tegenstelling tot een aantal duiken in binnenmeren door het land heen. "De zee is zeker niet warm, maar niet te koud om in te springen op 1 januari" aldus organisator Milo Gerritsen woensdag.

Zowel Gerritsen als medeorganisator Michael Kras voorzien een grote opkomst in Zandvoort. "Doordat er nu al publiciteit rond het fenomeen Nieuwjaarsduik wordt gegenereerd, zal de belangstelling van zowel duikers als toeschouwers zich alleen maar uitbreiden" zegt Kras.

In Zandvoort is alleen in 1963 niet gedoken. Dit na een verbod van de Zwembond. Dat maakt dat dit jaar de 51ste en daarmee oudste Nieuwjaarsduik van Nederland wordt gehouden. Waar het ooit begon met 6 mensen van Zwemvereniging Njord '59 uit Haarlem, zullen er naar schatting dit jaar meer dan 1500 mensen vrijwillig de zee in springen.

Veiligheid
"Uiteraard is veiligheid voor ons van zeer groot belang. Daarom zal de Reddingsbrigade ook dit jaar ruim vertegenwoordigd zijn" vertelt Gerritsen. Met ruim 20 man is de brigade al jaren een vaste steun voor de organisatie.

'Sauna-effect'
Met een juiste warming-up en door pas op het laatste moment de kleding uit te doen, wordt en sauna-effect gecreëerd. Er hebben zich door deze aanpak in Zandvoort nog nooit ongelukken voor gedaan.
Provincie:
Tag(s):