dinsdag, 3. augustus 2010 - 21:07

Zeer grote brand bij Pepijn en Pauluskliniek

Echt

In Echt is dinsdagavond een zeer grote brand uitgebroken bij stichting Pergamijn aan de Pepinusbrug. De brand brak rond 20.30 uur uit. Bij stichting Pergamijn zijn mensen met een verstandelijke handicap gehuisvest.

Brandweerkorpsen uit de hele regio werden gealarmeerd. Ook vanuit Duitsland kwam er assistentie in verband met bluswatervoorziening. Tevens zijn er meerdere ambulances ter plaatse gegaan.

De brand vond plaats in een activiteitengebouw van de stichting, waar een keukengedeelte is uitgebrand. Bij de brand zijn geen mensen gewond geraakt. Er waren ten tijde van de brand geen mensen in het gebouw aanwezig.

Rond 22.45 uur was de brand onder controle, maar nog niet meester, zo meldt de brandweer. Er is geen sprake geweest van evacuatie van mensen. Bewoners die in diverse paviljoens op het terrein wonen worden opgevangen en begeleid. Er is geen gevaar geweest voor het AZC dat er naast ligt. Er zal vanuit de stichting zo snel mogelijk gezocht worden naar een vervangende activiteitenvoorziening voor de bewoners.
Provincie:
Tag(s):