dinsdag, 28. december 2010 - 22:15

Zeer grote brand in palletfabriek in Venlo

Venlo

Om omstreeks 18.30 uur is er een grote brand ontstaan bij een palletfabriek aan de Wijlrehofweg in Venlo. Er zijn bij de brand geen slachtoffers gevallen. Er is wel een onbekende hoeveelheid asbest vrijgekomen in de directe omgeving. De brandweer verricht op dit moment metingen om te bepalen waar en hoeveel asbest er is vrijgekomen. De brand is om 21.30 uur sein meester gegeven.

Vanwege de vrijgekomen asbest is de omgeving van het bedrijf en een klein deel van de Tegelseweg afgesloten ter hoogte van het ziekenhuis. Ook is de huisartsenpost in Venlo tijdelijk gesloten. Patiënten kunnen voor noodgevallen bij de huisartsenpost in Venray terecht. Het ziekenhuis blijft gewoon bereikbaar. Binnen het gebied waar mogelijk asbestdeeltjes terecht zijn gekomen worden bedrijven en bewoners geïnformeerd over de maatregelen. Aan bewoners wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

Hoe lang de tijdelijke maatregelen van kracht blijven is op dit moment nog niet bekend. De afritten Venlo-Zuid op de A73 zijn op last van de politie afgesloten.
Provincie:
Tag(s):