dinsdag, 14. december 2010 - 9:36

Zeer grote brand in Tilburg zorg voor flinke overlast

Tilburg

Op een industrieterrein in Tilburg is dinsdagmorgen omstreeks 01.20 uur een zeer grote brand uitgebroken in een aantal loodsen. Uit voorzorg werden enkele tientallen bewoners van een naburig appartementencomplex ontruimd.

Bij de brand is volgens de brandweer asbest vrijgekomen. Over de omvang en de aard hiervan is vooralsnog niets bekend. Tot die tijd is er een gebied aangewezen van ongeveer 2000 vierkante meters waar niemand in of uit mag. Volgens de gemeente Tilburg wonen hier ongeveer 4000 inwoners van de gemeente.

Mensen in het gebied worden opgeroepen binnen te blijven. Het gaat om het gebied binnen de Molenstraat, Besterdring, NS-plein, Enschotsestraat, Lovensestraat, Rosmolenplein en Ringbaan Oost.

Vanwege de brand is de verkeersader Ringbaan Oost tussen Bosscheweg en Gelrebaan afgesloten. Automobilisten wordt gevraagd het gebied te vermijden en een andere route te kiezen. Vanwege de bluswerkzaamheden blijft de Ringbaan Oost tot aan de avondspits afgesloten.

De brand woedt in een aantal loodsen op een industrieterrein. In die loodsen zitten onder meer een houtopslag en een garagebedrijf. Om 06.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Ze verwacht nog de hele dag bezig te zijn met nablussen.
Provincie:
Tag(s):