maandag, 6. december 2010 - 8:12

Zeer zware spits door gladheid

Het is maandagochtend druk op de Nederlandse snelwegen. Gladheid en diverse ongevallen spelen het verkeer parten. Dit meldt de VerkeersOngevallenDienst (VID).

In het hele land heeft het verkeer te maken met bevriezing van natte weggedeelten. In de Kustprovincies en het noordoosten ontstond gladheid door ijzel. Rijkswaterstaat maakt melding van gevaarlijke rijomstandigheden in Flevoland in verband met ijzige gedeelten.

Diverse VID-volgers op Twitter maakten ook melding van lokale mist. Zoals op de A4 bij Hoofddorp waar het zicht maar 150 meter was, aldus een Twitter-volger van de VID.

Rond 07:35 uur stonden er ruim vijftig files met 250 kilometer aan filelengte.

Ongevallen
De A6 is maandagochtend in Flevoland afgesloten omdat in beide richtingen veel ongelukken gebeurden door ijzel. Bij een aantal ongelukken op de A6 zijn vrachtwagens betrokken.

Ook in de rest van Flevoland heeft de ijzel voor ongelukken gezorgd, vooral met vrachtwagens. Door een ongeval is ook de N302 van Harderwijk naar Lelystad in beide richtingen afgesloten. Op de N307 bij Dronten is ook een ongeluk gebeurd.

Ook in Noord-Holland is het glad. Op de N247 bij Monickendam is een vrachtwagen gevuld met 25 ton garnalen met zijn neus in het water beland. Beide inzittenden zitten bekneld in de cabine.
Provincie:
Tag(s):