vrijdag, 10. september 2010 - 19:24

Zeropop Boxtel komt er aan

Boxtel

Het nieuwe en duurzame popfestival Zeropop haalt voor 2 oktober de 3J’s, Diggy Dex en Florian Wolff naar Boxtel voor de allereerste editie van het evenement. Het festival vindt plaats op landgoed Velder in de gemeente Boxtel.

Op Zeropop kun je genieten van optredens Nederlands toptalent gecombineerd met opkomend muzikaal talent en regionale acts. Bezoekers kunnen genieten van een heerlijke nazomermiddag en –avond op het schitterende landgoed Velder, dat ligt in het nationale landschap Het Groene Woud in Liempde (gemeente Boxtel).

Naast popmuziek brengt ZEROPOP ook edutainment op het gebied van duurzaamheid : Een groot deel van de jeugd blijkt nauwelijks met natuur en groen in aanraking te komen. Steeds meer kinderen en jongeren groeien op in een stedelijke omgeving. Contact met de natuur is voor hen niet vanzelfsprekend. Om dit te veranderen wil het ministerie van LNV de jeugd laten ervaren wat onze ‘levende’ omgeving te bieden heeft. Zo raken kinderen en jongeren actief betrokken bij natuur. Ook wordt hun interesse gewekt voor gezond en verantwoordelijk geproduceerd voedsel , een 'tasty green lifestyle' . Het ministerie van LNV wil graag dat de jeugd meer betrokken wordt bij het beleid dat LNV maakt en wil daarom graag weten wat hen bezig houdt. Deze eerste editie van zeropop benadrukt verder de interactie van jongeren met natuur, biodiversiteit en duurzaam voedsel.
Provincie:
Tag(s):