woensdag, 10. maart 2010 - 11:18

Zes aangehoudingen voor doodslag na grote vechtpartij

Leeuwarden

De politie heeft zes verdachten aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging cq poging doodslag tijdens een grote vechtpartij in Leeuwarden.

Het gaat om drie 18-jarige inwoners van Leeuwarden en een 15, 17 en 18-jarige inwoner van Stiens. Drie van de zes verdachten zitten momenteel nog vast. De vijf verdachten die eerder werden aangehouden, bleken niet de daders te zijn er werden direct na hun aanhouding in vrijheid gesteld.

Op dinsdagavond 23 februari vond er een grote vechtpartij plaats op de Boerhaavestraat. Bij deze vechtpartij raakte een 18-jarige inwoner van Leeuwarden gewond. Diezelfde avond werden vijf verdachten aangehouden. Na onderzoek bleken de vijf geen strafbare feiten te hebben gepleegd. Na verhoor mochten ze dan ook het politiebureau weer verlaten.

Dankzij verklaringen van getuigen kon de politie de afgelopen week zes nieuwe verdachten aanhouden. Drie van hen worden ervan verdacht dat zij het 18-jarige slachtoffer tegen zijn hoofd hebben getrapt. Dit trio zit in voorarrest. Na verhoor werd tegen de andere drie verdachten proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens mochten ze het bureau verlaten.
Provincie:
Tag(s):