donderdag, 25. maart 2010 - 21:04

Zes aanhoudingen bij gezamenlijke grenscontrole

Arnhem

Tijdens een gezamenlijke controle door de Koninklijke Marechaussee (Kmar), douane en belastingdienst zijn afgelopen dinsdag 6 aanhoudingen verricht en is ondermeer 48.000 euro aan contant geld in beslag genomen. De diverse controles werden gehouden in de omgeving Arnhem langs de Duitse grens, zo meldt de Kmar donderdag.

Op de snelweg A12 heeft de marechaussee 3 Turkse mannen van 36, 41 en 47 jaar aangehouden nadat bleek dat een van hen met een vals paspoort reisde. Korte tijd later werd in een internationale trein een reizende 37-jarige Turkse met een vals paspoort man aangehouden. 


De douane heeft een 30-jarige Bulgaar en een 32-jarige Hongaar aangehouden die in het bezit waren van 48.000 euro aan contant geld. Het in beslag genomen geld is overgedragen aan de marechaussee. De mannen worden verdacht van witwassen, omdat zij geen goede verklaring konden geven voor de aanwezigheid van het grote geldbedrag. De auto’s van beide mannen zijn ook in beslag genomen.

De belastingdienst heeft tijdens de controles ruim 4600 euro aan achterstallige belastingen direct geïnd. Verder werd door de marechaussee voor enkele honderden euro’s aan verkeersboetes uitgeschreven.
Provincie:
Tag(s):