maandag, 2. augustus 2010 - 12:39

Zes bekeuringen voor bestuurder motorscooter

Rotterdam

Agenten hielden zondagmiddag rond 17.30 uur de 19-jarige Rotterdamse bestuurder van een motorscooter aan, na het plegen van een groot aantal verkeersovertredingen en het opgeven van een valse naam.

De bestuurder en een passagier reden rond 17.30 uur op de Brielselaan op een Piaggio MP3. Dit is een driewielige motorscooter met twee wielen aan de voorzijde waardoor geen motorrijbewijs is vereist.

Toen de bestuurder een politievoertuig zag, ging hij er zonder verdere reden vandoor. Agenten zetten daarop de achtervolging in. De bestuurder reed over de Hillevliet en haalde links en rechts voertuigen in, reed over de fietsstrook en door rood licht. Op de Randweg was filevorming waardoor de bestuurder vast kwam te staan. Agenten hielden bestuurder staande. Hij overhandigde de agenten een rijbewijs, maar de foto die daar op stond leek niet op die van de verdachte. De man is daarop aangehouden.

Op het politiebureau bleek, na onderzoek, de bestuurder een 19-jarige Rotterdammer zonder rijbewijs te zijn.
De man kreeg bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs, het opgeven van een valse identiteit, het niet direct tonen van een geldig legitimatiebewijs, rechts inhalen, rijden door rood en het niet volgens van een voorsorteervak.
Provincie:
Tag(s):