donderdag, 21. oktober 2010 - 13:08

Zes bouwvakkers gewond na instorten Rotterdams gebouw

Rotterdam

Zes bouwvakkers zijn donderdag in Rotterdam gewond geraakt door het instorten van betonnen vloerplaten van een woon-winkeltoren in aanbouw.

De instorting vond plaats omstreeks 12.20 uur op de hoek van de Hennekijnstraat met de de Lijnbaan.

De politie zegt dat er vijf slachtoffers onder het puin vandaan zijn gehaald en met zware verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Eén andere bouwvakker liep lichte verwoningen op.

Met honden is de politie het terrein aan het afzoeken of er nog meer slachtoffers zijn. De politie gaat hier niet vanuit, maar neemt het zekere van het onzekere.

Op het moment dat de steiger instortte was het vijftal bezig met het storten van beton. Of het een met het ander te maken heeft, is volgens de politie niet bekend. Een onderzoek door arbeidsinspectie en politie zal meer duidelijkheid moeten geven.

De burgemeester Aboutaleb, die snel op de plek aanwezig was, heeft zijn waardering uitgesproken voor de collega's van de bouwvakkers die gewond raakten door het deels instorten van het pand waar zij aan het werk waren. Ook roemde Aboutaleb het snelle optreden van de collega's en van de hulpdiensten die ter plaatse waren om eerste hulp te verlenen: ,,Ik heb daar grote waardering voor.'' Verder liet de burgemeesterweten mee te leven met de gewonden en hun familieleden.

De instorting houdt mogelijk verband met het begeven van een ondersteuningsstempel, die tijdens het betonstorten het begaf. Onder andere de arbeidsinspectie zal onderzoek doen naar de exacte oorzaak van het begeven van de constructie.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):