dinsdag, 7. september 2010 - 17:11

Zesde verdachte vast na zedenmisdrijf

Rotterdam

De politie heeft dinsdagochtend een 23-jarige Rotterdammer gearresteerd op verdenking van het zedenmisdrijf tegen een 12-jarig meisje uit Nijmegen.

De man is de 6e arrestant in het onderzoek naar zedenmisdrijven.

Het 12-jarige slachtoffer was weggelopen en alleen afgereisd naar Rotterdam waar zij in de week van 16-23 juli verbleef. Tijdens die week werd het meisje door meerde-re mannen seksueel misbruikt. Uitgebreid onderzoek resulteerde begin augustus in de aanhouding van een 25-jarige Rotterdammer, die eveneens verdachte is in het zedenmisdrijf tegen een 15-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel. Een 21-jarige man uit Sint Maarten en een 28-jarige Rotterdammer werden in de periode daarna voor het zedenmisdrijf tegen het 12-jarige meisje gearresteerd.

Een speciaal geformeerd rechercheteam onderzoekt het zedenmisdrijf tegen het 12-jarige meisje en het zedenmisdrijf tegen het 15-jarige meisje.

Het 15-jarige meisje ging in de nacht van 19 op 20 juni met een aantal mannen mee naar een woning aan de 1e IJzerstraat, waar zij seksueel werd misbruikt. De politie arresteerde voor deze zaak de afgelopen weken 3 verdachten; de 25-jarige Rotterdammer, eveneens verdachte in het misbruik van het 12-jarige meisje en twee mannen uit Hoogvliet (24 en 28 jaar). De raadkamer van de rechtbank Rotterdam heeft de voorlopige hechtenis van deze drie verdachten met 90 dagen verlengd. De be-trokkenheid van de twee mannen uit Hoogvliet bij het misbruik van het 12-jarige slachtoffer wordt nog nader onderzocht.

Het onderzoek wordt onverminderd voortgezet. Onder meer (bij)namen van mogelijke verdachten worden onderzocht. De politie verwacht nog meer aanhoudingen.
Provincie:
Tag(s):