maandag, 15. november 2010 - 17:51

Zestal aangehouden na conflict in trein

De Klomp

De politie heeft zondagavond 14 november 6 jongeren aangehouden in een trein op het station De Klomp.

Het zestal ( twee jongens van 17 uit Deelen, een 16 en 17-jarig meisje uit Overberg en een 13 en 14-jarige jongen uit Deelen ) zou in de trein een 19-jarige Edese en een 22-jarige man uit Azewijn hebben geslagen.

Een getuige meldde rond half negen bij de politie dat twee mensen in de trein mishandeld zouden zijn door een groep jongeren. De gewaarschuwde agenten gingen met meerdere collega’s naar het station De Klomp waar de trein zou stoppen. Het Edese slachtoffer verklaarde dat zij in Utrecht de trein instapte en dat zij haar fiets wilde parkeren op de daarvoor bestemde plaats. Op die plek stond op dat moment een groep jongeren welke niet aan de kant wilde gaan. Hierop zou een meisje vanuit de groep om nog onbekende reden het slachtoffer hebben gekrabd in haar gezicht.

De reiziger uit Azewijn was hiervan getuige en sprak de jongeren aan op hun gedrag. Kort hierop zou de groep naar de man zijn toegelopen waar ze hem met meerdere zouden hebben geslagen en geschopt. In afwachting van de agenten bleef de trein met gesloten deuren op het station staan.

De trein heeft voor het politieonderzoek ongeveer 45 minuten stil gestaan op het station. De spoorwegpolitie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):