woensdag, 15. december 2010 - 20:46 Update: 08-07-2014 1:01

Zieke El Hamdaoui traint nog apart bij Ajax

Amsterdam

(Elfvoetbal) Ajax heeft zich vrijdagochtend zonder Mounir El Hamdaoui voorbereid op het duel met Vitesse. De Marokkaanse aanvaller is ziek.

El Hamdaoui werd afgelopen week gepasseerd door de nieuwe trainer Frank de Boer en was daar not amused over. Hij mocht tegen AC Milan nog wel een paar minuten invallen, maar de vraag is of zijn humeur daar erg van verbeterde.

De Boer had inmiddels een onderhoud met El Hamdaoui. "Ik heb daar donderdag met hem over gesproken", zei hij tegen het ANP. "Ik vind Mounir een heel goede voetballer. Maar ik vond ook dat onze ploeg gebaat was bij een balvaste spits. El Hamdaoui kan in mijn ogen ook goed als linksbuiten functioneren."

Of de aanvaller zondag tegen Vitesse beschikbaar is, is nog onzeker. Een afwezigheid zou Ajax niet goed uitkomen, want Luis Suarez - tegen Milan bassispeler - is geschorst. "Mounir was normaal gesproken zondag zeker begonnen", erkende De Boer. "Nu moeten we nog even afwachten hoe snel hij herstelt."

De Boer gaf twee jongelingen tijdens de vrijdagtraining de kans zich te laten zien. Het Jong Ajax-duo Rodney Sneijder en Lorenzo Ebicilio mocht meedoen.

UPDATE (1):
Mounir El Hamdoui is niet op tijd fit om zondag met Ajax mee te doen in de wedstrijd tegen Vitesse. De aanvaller wordt vervangen door de jonge Lorenzo Ebicilio. Het duel tussen Ajax en Vitesse begint zondagmiddag om 12.30 uur.

UPDATE (2):
El Hamdaoui stond woensdag weer gewoon op het trainingsveld bij Ajax. De aanvaller is hersteld van een griepje, maar deed nog wel individueel zijn oefeningen.
Categorie:
Tag(s):