vrijdag, 10. september 2010 - 19:12

Zilveren wimpel voor een schoon strand

Sluis

De stranden van de gemeente Sluis hebben een tweede plaats behaald in de Schoonste strandenverkiezing 2010. Ze heeft maar liefst vier sterren (‘zeer schoon’) gekregen in de achtste verkiezing van de Schoonste stranden van Nederland.

Sluis mag daarom een heel jaar de zilveren wimpel op haar stranden laten wapperen. De eerste en derde plek gingen respectievelijk naar Noord-Beveland en Westland.

De gemeente behaalde een gemiddeld eindresultaat van 4,93 op 5 (voor Sluis het hoogst behaalde sinds de verkiezing plaatsvindt) en is hier erg trots op. Door een combinatie van continue slim, resultaatgericht beheer en gemeenschappelijke betrokkenheid zorgen ondernemers en gemeente al jaren voor zeer schone stranden waar we jaarlijks gezamenlijk van genieten. Deze inzet is ook dit jaar opnieuw beloond. Nu alle Zeeuwse kustgemeenten in de top tien van de Schoonste strandenverkiezing staan is bewezen dat Zeeland een meer dan aantrekkelijke provincie is om in te wonen, werken en recreëren.
De verkiezing is een gezamenlijk initiatief van het bedrijfsleven, het ministerie van VROM en de Vereniging Nederlandse Gemeenten. uitkomsten van de (onaangekondigde) strandinspecties zijn door een deskundige jury beoordeeld. Dit jaar bestond de jury uit de heer Van Woerkom, directeur van de ANWB, de heer Van der Grinten, directeur Koninklijke Horeca Nederland, de heer Van Wijk, directeur VVV Nederland en de heer Karssen, burgemeester van Maassluis.

De bekendmaking van de verkiezing van de Schoonste stranden van Nederland vond op donderdagmiddag 9 september plaats in Zandvoort. ANWB-hoofddirecteur Guido van Woerkom reikte de viersterrenplaquette aan de gemeente Sluis uit.
Provincie:
Tag(s):